Økologisk tøj

Økologisk tøj

Økologisk tøj er tøj, der er fremstillet med mindst muligt miljøaftryk. Det er i disse år blevet vigtigere end nogensinde at tænke over de forhold, som tøj bliver fremstillet under. Tøjindustrien er blandt de industrier, der belaster miljøet allermest, men heldigvis er mange af branchens spillere begyndt at fokusere på en mere miljøbevidst produktion. Derfor vinder økologisk tøj i særlig grad frem i hele verden i disse år.

Der findes mange økologiske mærker, som du som forbruger kan shoppe med god samvittighed. Uanset om du er på udkig efter tøj til dig selv eller dine børn, vil du i dag kunne finde økologisk tøj, der både ser smart ud og er produceret efter de bedste standarder.

Gode grunde til at vælge økologisk tøj

Der er mange grunde til at investere i økologisk tøj. Tøjet vil i mange tilfælde være fremstillet under langt bedre vilkår end andet tøj, da der i produktionen bruges langt mindre mængder af vand, materialer og energi. Dermed belaster produktionen ikke miljøet i samme grad, som mange af de såkaldte fast-fashion-kæder, og når du køber økologisk tøj, kan du derfor shoppe med langt bedre samvittighed.

Økologisk tøj er også fremstillet med langt færre kemikalier end andet tøj. En anden fordel er derfor, at du ikke i samme grad behøver at bekymre dig om, hvilke sundhedsskadelige materialer dit tøj er lavet af. For dem, der lider af allergi, sart hud eller overfølsomhed, er økologisk tøj derfor et oplagt valg. Takket være brugen af de naturlige materialer er tøjet ofte også langt mere behageligt at have på.

Vi forhandler populære økologiske tøjmærker

Der findes mange økologiske tøjmærker på markedet.

Af disse er Joha et af de mest populære mærker. Joha producerer tøj til både baby, børn og voksne i allerhøjeste kvalitet, og er derfor det oplagte tøjvalg til samtlige familiemedlemmer. Virksomheden gør meget for at mindske alle overflødige materialer og kemikalier i produktionen, så du som kunde kan have god samvittighed, når du shopper tøj fra det økologiske brand. Du kan trygt købe børnetøj fra Joha, da hele virksomhedens børnetøjskollektion er markeret med EU Blomsten, der indikerer et minimalt brug af kemikalier i produktionen.

Et andet populært mærke er Katvig, der producerer babytøj og børnetøj i økologisk bomuld. Miljøbevidsthed indgår i alle dele af virksomhedens produktion, og tøjet er derfor markeret med et ecolabel, der sikrer, at tøjet lever op til standarden inden for produktion af økologisk bomuldstøj. Katvig producerer altså økologisk certificeret tøj med minimal brug af kemikalier. Du kan dermed skåne både eget helbred og miljøet.  

Forkæl dig selv eller børnene med økologisk certificeret tøj

Økologisk certificeret tøj er et oplagt valg til både børn og voksne, der gerne vil klæde sig smart, men samtidig gøre noget godt for sig selv og klimaet. Når økologisk tøj er certificeret, betyder det, at det er blevet dokumenteret, at tøjet ikke indeholder skadelige stoffer og kemikalier, og at produktionen er forløbet efter grønne og etiske standarder. Du slipper således for at skulle bekymre dig om, hvorvidt der eksempelvis findes allergifremkaldende stoffer i det tøj, du vælger til dig selv og dine børn. At investere i kvalitetstøj, der samtidig er økologisk, er ren selvforkælelse, og noget, som alle kan få glæde af. Det gælder naturligvis både børn og voksne.

Spar penge på økologisk bomuldstøj

Dem der har børn ved, at børnetøj ofte kan være rigtig dyrt. Da børn hurtigt vokser ud af deres tøj, kan det for mange forældre føles som en belastende udgift at skulle betale for dyrt børnetøj så ofte. Børn kan dog ikke undvære tøj, så hvorfor ikke gå efter økologisk tøj, hvis du alligevel skal på shopping?

Det kan ofte give god mening for økonomien at investere i økologisk bomuldstøj frem for andet tøj. Både til børn og voksne er økologisk bomuldstøj det oplagte valg, da tøjet har en høj kvalitet. Derfor er der større sandsynlighed for, at tøjet kan holde i flere sæsoner. Har man børn, der hurtigt vokser ud af tøjet, kan man med fordel gemme det til yngre børn eller sælge det videre, da tøjet vil være i god stand i længere tid end traditionelt tøj.

Mange tror, at økologisk certificeret tøj er lig med en skyhøj pris, men sådan er det slet ikke. Ofte kan økologiske tøjmærker findes til rigtig fornuftige priser, og det vil ofte også være muligt at finde gode tilbud og rabatter, der kan skære endnu mere af prisen.

Da tøjet har så meget længere levetid end så meget andet tøj, er det på sigt faktisk muligt at spare penge ved at købe økologisk tøj. Økologisk tøj bliver nemlig ikke lige så hurtigt nedslidt. Derfor kan det være værd at overveje, om man i stedet for at foretage mange billigere køb bør investere i økologisk tøj – som måske er en smule dyrere, men til gengæld gerne skulle holde betydeligt længere.

Dansk økologisk tøj er det sikre valg: Støt dansk og vær garanteret høj kvalitet

De fleste ved, at der kan være rigtig stor forskel på kvaliteten af tøj. Uanset om man køber tøj i fysiske butikker eller på nettet, kan det være svært at vurdere, hvor høj kvaliteten egentlig er. Dog kan det her være en stor fordel at investere i dansk økologisk tøj. Dansk kvalitet er lig med høj kvalitet, og som forbruger slipper du for meget af den uvished, der kan opstå omkring den egentlige kvalitet af tøj.

Høj kvalitet er særlig vigtig, når det kommer til børnetøj, da børn ofte er meget aktive og udfolder sig på andre måder end voksne. Børn kan lege fra morgen til aften, og her er det derfor vigtigt, at tøjet er lavet i ordentlig kvalitet, så det holder til de mange aktiviteter, der er en del af børns hverdag. Det er derfor at godt valg at investere i dansk økologisk tøj, da det i langt de fleste tilfælde overgår andet tøj rent kvalitetsmæssigt.

Det er også altid en god idé at støtte lokalt, da der er mange fordele herved. At støtte danske producenter giver blandt andet mening for den miljøbevidste forbruger, da lokale virksomheder ofte sætter et langt mindre aftryk på miljøet end de større eller globale virksomheder.

Luk igen
Læs mere
Luk igen
pr. side

Varer 1-36 af 2662

Stigende orden
 1. Kjole råhvid økologisk uld med brun kant og Emoji print
  369,95 kr.
  Se mere
 2. Undertøjssæt (Underbuks) råhvid økologisk uld med brun kant og Emoji print
  249,95 kr.
  Se mere
 3. Undertøjssæt (Boxershorts) råhvid økologisk uld med brun kant og Emoji print
  249,95 kr.
  Se mere
 4. Bluse råhvid økologisk uld med brun kant og Emoji print
  279,95 kr.
  Se mere
 5. Heldragt råhvid økologisk uld med brun kant og Emoji print
  379,95 kr.
  Se mere
 6. Langærmet body råhvid økologisk uld med brun kant og Emoji print
  229,95 kr.
  Se mere
 7. Leggings råhvid økologisk uld med brun kant og Emoji print
  229,95 kr.
  Se mere
 8. Savlesmæk råhvid økologisk uld med brun kant og Emoji print
  99,95 kr.
  Se mere
 9. Hjelm råhvid økologisk uld med brun kant og Emoji print
  119,95 kr.
  Se mere
 10. Leggings større børn råhvid økologisk uld med chimpanseprint
  279,95 kr.
  Se mere
 11. Leggings baby råhvid økologisk uld med chimpanseprint
  229,95 kr.
  Se mere
 12. Langærmet body råhvid økologisk uld med chimpanseprint
  229,95 kr.
  Se mere
 13. Bluse råhvid økologisk uld med chimpanseprint
  279,95 kr.
  Se mere
 14. Savlesmæk råhvid økologisk uld med chimpanseprint
  99,95 kr.
  Se mere
 15. Hjelm råhvid økologisk uld med chimpanseprint
  119,95 kr.
  Se mere
 16. Boxershorts mørkeblå hvid stribet økologisk bomuld til tween
  79,95 kr.
  Se mere
 17. Undertrøje mørkeblå hvid stribet økologisk bomuld til tween
  99,95 kr.
  Se mere
 18. Natkjole myntegrøn økologisk bambus med blomster
  249,95 kr.
  Se mere
 19. Natdragt myntegrøn økologisk bambus med blomster
  199,95 kr.
  Se mere
 20. Pyjamas myntegrøn økologisk bambus med blomster
  249,95 kr.
  Se mere
 21. Hipster, 2pack myntegrøn økologisk bambus med blomster
  129,95 kr.
  Se mere
 22. Trusse myntegrøn økologisk bambus med blomster
  79,95 kr.
  Se mere
 23. Undertrøje myntegrøn økologisk bambus med blomster
  99,95 kr.
  Se mere
 24. Boxershorts mørkeblå økologisk bomuld til tween
  79,95 kr.
  Se mere
 25. Undertrøje mørkeblå økologisk bomuld til tween
  99,95 kr.
  Se mere
 26. Natdragt med skjult fod blå økologisk bomuld med SKATE print
  199,95 kr.
  Se mere
 27. Pyjamas sæt med skjult fod blå økologisk bomuld med SKATE print
  249,95 kr.
  Se mere
 28. Boxershorts med skjult fod blå økologisk bomuld med SKATE print
  79,95 kr.
  Se mere
 29. Undertrøje med skjult fod blå økologisk bomuld med SKATE print
  99,95 kr.
  Se mere
 30. Natdragt i creme-råhvid økologisk bomuld med prinsesseprint
  199,95 kr.
  Se mere
 31. Pyjamas i creme-råhvid økologisk bomuld med prinsesseprint
  249,95 kr.
  Se mere
 32. Natkjole i creme-råhvid økologisk bomuld med prinsesseprint
  249,95 kr.
  Se mere
 33. Hipster i creme-råhvid økologisk bomuld med prinsesseprint
  79,95 kr.
  Se mere
 34. Trusse i creme-råhvid økologisk bomuld med prinsesseprint
  79,95 kr.
  Se mere
 35. Undertrøje i creme-råhvid økologisk bomuld med prinsesseprint
  99,95 kr.
  Se mere
 36. Futter myntegrøn uld-bomuld med print af Gås
  169,95 kr.
  Se mere
pr. side

Varer 1-36 af 2662

Stigende orden