Pigetøj i lækker uld, bambus, økologisk bomuld og uld-silke finder du her hos Ugleunger fra Katvig og Joha

Den søde ventetid. Jeg har haft glæde af denne helt specielle tid hele tre gange. Uanset om det er første eller anden gang, en dreng eller pige man venter sig, er min erfaring, at tankerne hurtigt henledes mod praktik og indkøb. Da June og jeg for tre år siden ventede os Maja, fandt jeg hurtigt ud af, at vi bevægede os ind i en helt ny verden. En verden jeg ikke var stødt på ved indkøb af tøj til vores første ugleunge Niko. Ved indkøb af tøj til piger bevæger man sig nemlig ind i et mekka af fyldt med perler, pailletter, glitter og glam. Udvalget af tøj til piger er stort og konkurrencen på markedet enorm. Spørgsmål er blot hvordan man sikre sig, at man får indkøbt det rette pigetøj af rette kvalitet?

June og jeg blev forholdsvis hurtigt bekendte med realiteterne bag pigetøj – jo flere pailletter, perler og glitter, des flere syntetiske stoffer, dårlige materialer og ringere åndbarhed. Dette er naturligvis en karikeret beskrivelse, men ikke desto mindre vores billede af sandheden.

June og jeg går altid efter en række kriterier, når vi indkøber tøj til vores egne ugleunger, såvel som når vi indkøber tøj til Ugleunger.dk. Kriterierne omhandler kvalitet, miljø og ikke mindst sikkerhed. Vi fandt, at disse kriterier ofte ikke var til at opfylde, når vi skulle købe pigetøj til vores ugletøs Maja. Vores erfaring blev nemlig, at tøj til piger som er fint udstyreret med perler og pailletter ofte ikke har sikkerheden og komforten med sig. Pynten kan løsrive sig, hvis babyen hiver eller sutter herpå, og komforten nedsættes i høj grad, når den lille skal sove på en perlebesat cardigan. Det kan synes brand ærgerligt, for fint og nuttet ser det jo ud.

Tøj til piger med kvaliteten i top

Men det må da være muligt at finde leveringsdygtige mærker, som kan sikre både høj sikkerhed, komfort og god kvalitet? Svaret herpå er naturligvis `Ja´. Selvfølgelig er det muligt at finde tøj til piger med kvaliteten i top. June og jeg etablerede Ugleunger, da Maja var 1 år. På dette tidspunkt mente vi at have fået en del erfaring med pigetøj, og motivationen for at sælge tøj til piger med kvaliteten og sikkerheden i top, var lige så stor dengang som den er i dag. Vi sælger i dag et bredt udvalg af tøj til piger. Et udvalg vi er stolte af at udbyde, og som vi kan stå inde for alle aspekter ved.

Pigetøj behøver ikke nødvendigvis at være kedeligt, selvom der gives afkald på perler og pailletter. Kan man imidlertid ikke undværer pynt på tøjet til den lille pige, så er blonder et godt alternativt. Blonder er som ofte syet fast på stoffets overfalde, og kan derfor hverken hives i eller pilles af og sluges. Såfremt perler og pailletter er et must på pigetøjet, må du sikre dig, at de er syet ordentligt fast. Dette kan naturligvis tjekkes ved at hive lidt i pynten, med tanke på hvor hårdt din baby ville gøre det. Endvidere bør du sikre dig, at der ikke stikker løse tråde ud fra syningerne eller perlerne, da dette kan være tegn på en løs ende på tråden og hermed løse perler. Altså skal du grundlæggende være helt sikker på, at pynten holder, når du køber pyntet pigetøj.

Pigetøj af naturlige stoffer

Du har sikkert ofte fået tudet ørene fulde om, at det er værd at investere i kvalitetstøj? Hertil må vi erkende at dette i høj grad er en sandhed, vi kan tilslutte os. At tøj til piger i høj kvalitet udelukkende er dyrt er derimod en sandhed med modifikationer. Vi mener bestemt at der findes en gylden middelvej – det er muligt at købe lækkert pigetøj i god kvalitet, uden at det behøver at blive en investering. Det vigtigste er blot, at du ved hvilke kvaliteter og forholdsregler du bør gå efter.

Ud fra sortimentet som sælges her på Ugleunger.dk, er det svært at skjule vores holdning til pigetøj i god kvalitet. I sortimentet fylder materialer som silke, bomuld og uld meget og faktisk næsten alt. Vi har valgt at lægge vægten her, da naturlige stoffer som disse tillader huden at ånde og dermed er behagelige at have på. Pigetøj skal være smart og lækkert visuelt, men det skal altså også være komfortabelt for pigen at bære. Vi mener, at alt tilgængeligt pigetøj her på Ugleunger.dk opfylder alle nævnte kriterier. Pigetøjet er nøje udvalgt og er udover at være sødt og smart, samtidigt miljøvenligt og af høj kvalitet. Du kan derfor trygt shoppe løs i vores brede udvalg af tøj til piger.