Babytøj til de mindste 0-1 årige fra Joha og Katvig

 

At købe babytøj til sit barn synes umiddelbart som en smal sag. Sandheden er imidlertid, at det kan være lidt af en jungle, at navigere rundt i markedets store udbud af konkurrencedygtige brands der forhandler tøj til de mindste.

At vælge hvilket tøj der passer bedst til sit barns behov er en meget individuel sag. Vi mener derfor ikke, at vi gennem vores webshop kan fortælle dig som forældre, hvilken type af tøj til din baby du skal købe. Valg af babytøj afhænger i høj grad af smag og værdisæt omkring miljø, øko.mærkning mm. Hvad vi dog kan gøre er, at guide og fortælle om egne erfaringer – erfaringer som har resulteret i det udseende, og det sortiment Ugleunger.dk udgøres af i dag. Dette mener vi til gengæld også, at vi kan gøre med en god portion faglighed og personlig service. Vi har selv været en tur rundt i junglen af babytøj. Vi har selv været i tvivl og afprøvet en del forskelligt tøj til vores babyer, som har været visuelt trendy, men derudover ikke passet til vores børn, deres hud, varmeafledning, behov mm.. Vi har derved dannet egne erfaringer omkring hvilke retningslinjer, som vi mener er værd at overveje ved køb af babytøj – retningslinjer vi vægter højt og derfor gerne vil dele med dig. Samtidigt kender vi alt til uoverskuelige tekster, man som udgangspunkt ikke orker at læse, når man i forvejen har en travl hverdag. For at lette læsningen af denne tekst har vi derfor valgt at inddele nedenstående i små afsnit, begyndende med et afsnit kaldet `Vores første bekendtskab med tøj til de helt små babyer´.

Vores første bekendtskab med tøj til babyer 0-1 år.

For mit vedkommende (Mikael) stiftede jeg første gang bekendtskab med babytøj, da vores første ugleunge Niko kom til verdenen. Jeg var, som de fleste førstegangsforældre, grøn på markedet og var reelt ikke klar over, hvad jeg skulle gå efter. Ordet ”Body” kendte jeg, og et par strømpebukser var mig da heller ikke fremmed, men hvad jeg direkte skulle gå efter ved indkøb af babytøj var mig lidt af en gåde. Jeg kom naturligvis efter det, som Niko voksede og mere og mere forskelligt babytøj skulle indkøbes. Jeg gjorde mig løbende en masse erfaringer – erfaringer som jeg i dag har haft stor gavn af ved tøj-indkøb til vores to yngste ugleunger, Maja og Mads. June har altid haft en vis sans for indkøb af babytøj, og jeg må indrømme, at hun bestemt kan tage en stor del af æren for Maja og Mads´ gode smag.

Du kan her læse vores guide omkring tjelisten til køb af babytøj til den nyfødte.

Kvalitet og miljø

June og jeg har altid vægtet miljø og god kvalitet højt.  At købe tøj generelt i god kvalitet er umiddelbart ikke en svær sag. At finde babytøj i en god kvalitet og som samtidigt er prisvenligt er derimod noget sværere, da pris og kvalitet som oftest og ubønhørligt er sammenhængende. Med vores webshop Ugleunger.dk ønsker June og jeg, at udmærke os inden for salg af tøj til, blandt andet, de mindste hvor kvaliteten er i top, og prisen til stadighed er på et niveau, som er betaleligt.

Kvaliteten af tøjet kan der, ifølge vores optik, ikke gås kompromis med. Da tøjet på babyerne sidder helt tæt på den sarte babyhud, er det for os af højeste prioritet, at selve matielet er godt, åndbart og uden for mange syninger. Dette især for at undgå at babytøjet forårsager udslet, kløe og eksem. Tøj af høj kvalitet er derfor en af vores helt store mærkesager.

Babyhud er ofte ikke rig på naturlige fedtstoffer og kan derfor let tørre ud. Tøjet kan altså hurtigt føles ru og kløende, såfremt kvaliteten af ulden eller bomulden ikke er i top. Især de små uldfibre i babytøjet kan irritere den nye fine sarte hud.

Samtidigt er babytøjs-uld fra Joha med til at temperaturregulere det lille barns krop og gøre at hunden bedre kan ånde. Uld i babytøj er derved med til at holde babyens hud varm og tør. Har man et meget ”varmt” barn, som har tendens til at svede, kan det være en fordel at vælge babytøj bestående af et blandings materiale som uld/silke eller uld/bomuld.

Babytøj af uld/bommuld udgør den mest prisvenlige model af de to og er ofte produceret sådan, at bommulden vender ind mod babys hud, og ulden ud således at babytøjet stadig har varmeregulerende effekt. Den varmeregulerende effekt i babytøjet opnås til stadighed da de to lag er sammenvævede. 

Babytøj produceret i uld/silke er lidt dyrere men fungerer også rigtig godt. Vi har selv haft stor glæde af netop denne variant til vores ugleunger. Silken er på lige vis med ulden, varmeregulerende og har naturlige fedtstoffer i sig. Således har babytøj bestående af silke i kombinationen med uld også en vis selvrensende effekt og bør derfor ikke vaskes så ofte som babytøj af eksempelvis bomuld. Ofte vil en luftning udendørs kunne gøre det. 

Hvordan babytøj behandler babyens hud afhænger altså i høj grad af materialevalg og kvalitet. June og jeg fandt hurtigt frem til vores favorit kvaliteter inden for babytøj. Vi gik efter få kriterier, såsom miljøvenlighed og prisdygtighed. Kriterier som vi vægter højt fagligt ved indkøb af babytøj til Ugleunger.dk, men også privat når vores egne unger skal klædes på. Vi har derfor valgt at samle en smal vifte som varesortiment på Ugleunger.dk – smal, da vi personligt tror på netop disse brands og den kvalitet de udgør. Vi præsenterer bevidst ikke vores kunder for et væld af mærker inden for babytøj. Vi kunne sagtens have mange konkurrerende babytøjsmærker på vores webshop, hvilket muligvis ville generere større salg, men dette er ikke det væsentlige for os. Vigtigst af alt er nemlig den gode kvalitet af babytøjet. Vi tror på at den rene kvalitet i uld, silke og bomuld, udgør det bedste for vores børns hud.

Sikkerhed

Babytøj og sikkerhed er muligvis ikke to emner man som oftest forbinder – hvor om end er, er det så uendeligt vigtigt at sikkerheden er i top. Derfor anbefaler vi, at man som forældre stiller krav til babytøjet. Fra baby er 0-1 år er udviklingen enorm, og dette stiller en del krav til valg af babytøj. Barnet  får løbende mere og mere styr på koordineringen mellem hænder og øjne. Som barnet udvikler sig afprøves motorisk flere og flere ting, og nogle børn tager måske endda deres første skridt inden for denne tidsramme. Babytøjet skal derfor passe til denne udvikling og sørge for ikke blot sikkerhed men også komfort og i høj grad funktionalitet.

Når vi indkøber babytøj til Ugleunger.dk, har vi altid spørgsmålet omkring sikkerhed frisk i erindring. Det er vigtigt, at der ikke er lange snore, remme mm. på babytøjet. Skal barnet eksempelvis iføres sparkedragter eller smækbukser med stropper på, er det vigtigt, at stropperne kan spændenes godt fast, og at barnet ikke selv har muligheden for at åbne dem. Stramme kanter, bånd og ubehagelige syninger på babytøjet er ligeledes vigtige at undgå, da emner som disse kan forringe blodomløbet. Bevægelighed og behagelighed er efter vores mening stærkt sammenhængende.

Trend vs. komfort

June og jeg viser mange kategorier indenfor babytøjet – alt fra undertøj til varmt overtøj. Det er vores indtryk at mange forældre, heriblandt os selv, ønsker at købe babytøj som udstråler en vis trend og stil. Mange af os forældre vil gerne have at vores børn er præsentable - altså er udseendet af babytøjet ofte vigtigt.

Trend og komfort behøver ikke nødvendigvis at være to modsætninger. Babytøj kan sagtens være lækkert samtidigt med at det er praktisk. Praktisk og behageligt for baby, for forældrene og vaskemaskinen og ikke mindst for det visuelle udtryk. For at få dette til at gå op i en højere enhed vægter June og jeg ofte babytøj i farver og mønstre – især de moderigtige striber er vi glade for i år J  Uanset om babytøjet er stribet eller prikket, blåt, gult eller hvidt, er vigtigst af alt at det indbyder til liv, velvære og glade dage.

Vi håber at dette lille skriv om tøj til de allermindste har givet dig inspiration og lyst til selv at udforske junglen af babytøj. De varer du finder her på Ugleunger.dk, er produkter June og jeg kan stå 100 procent inden for uanset om det omhandler sikkerhed, kvalitet, miljø eller prisdygtighed. Er du i tvivl eller har du spørgsmål, skal du ikke tøve med at tage kontakt. Vi vil hjælpe dig på bedst mulig vis.

 

De bedste hilsner

June og Mikael - Ugleunger