Guide til at købe tøj til børn med sensitiv hud

Guide til at købe tøj til børn med sensitiv hud

 

Som forælder til et barn med sensitiv hud er du nødt til at gøre dig nogle grundige overvejelser, når du skal shoppe børnetøj. Det karakteristiske ved børn med sensitiv hud er, at de typisk føler, at alt tøj kradser, klemmer eller på anden vis generer. Der findes heldigvis masser af tøj til de babyer og børn børn, som er lidt mere sensitive end andre. Dette vil vi gøre dig lidt klogere på i denne guide.

Der er mange forskellige måder at være sensitiv på. I dag vil vi dog kun fokusere på dét at være sensitiv i forhold til tøj. Dét er nemlig en udfordring, som rigtig mange forældre og børn kæmper med hver eneste dag.

Er mit barn sensitivt?

De færreste forældre er i tvivl om, hvorvidt deres kære barn er sensitivt eller ej, men skulle du være i tvivl, vil vi gerne opklare din tvivl. Det er nemlig relativt simpelt at afklare dette. Du bør tage hensyn til dit barn, hvis han eller hun klager over en eller flere af følgende ting:

  • Dit barn klager over sammensyninger i tøjet
  • Dit barn klager over tøj, der kradser
  • Dit barn klager over tøj, der strammer
  • Dit barn føler sig ikke tilpas i noget tøj

Alle børn er sensitive, dog i forskellig grad og på forskellige måder. Der er derfor ingen grund til at gå i panik, blot fordi dit barn viser tegn på at være sensitivt. Det er nemlig en tilstand, som man som regel vokser fra. Dermed ikke sagt, at det ikke er noget, man skal reagere på. Dit barn skal naturligvis have det godt, og dét har du et vist ansvar for.

 

 

Kunsten at købe tøj til børn med sensitiv hud

Det er lettere sagt end gjort at finde tøj til børn med sensitiv hud, da de som regel vil beklage sig, uanset hvilket tøj de får på. Dog er der efterhånden mange tøjproducenter, som har fået øjnene op for denne problematik. Disse producenter har taget sagen i egen hånd ved at udvikle og fremstille tøj, som er blødere og generelt mere komfortabelt end andet tøj.

Kunsten er ikke kun at købe noget pænt og slidstærkt tøj. Kunsten er derimod at købe noget tøj, som er så blødt og komfortabelt, at dit sensitive barn vil gå i det fra morgen til aften. Det kræver selvfølgelig, at du går efter de rette materialer og er opmærksom på syninger og andre detaljer, som kan genere dit barns hud. Skal du have held med at købe skånsomt tøj til dit barn, bør du gå efter tøj, som opfylder følgende:

  • Materialet skal være blødt og behageligt
  • Materialet skal besidde varmeregulerende egenskaber (lindrer kløe og irritation)
  • Der skal ikke være generende syninger
  • Det skal ikke sidde for stramt (løst og blødt tøj er typisk at foretrække for sensitive børn)

Da der skal tages højde for så mange faktorer, går det ikke, at du vælger det første og bedste stykke tøj, du får øje på. Der er i hvert fald en meget stor risiko for, at dit barn ikke vil blive glad for at gå i tøjet, hvis det ikke opfylder alt ovenstående. Dog er der som allerede nævnt stor forskel på, hvor sensitive børn er. Der er for eksempel nogle børn, som ikke kan fordrage tøj, som sidder stramt.

Hvilke mærker skal jeg vælge?

Det er en kendsgerning, at nogle tøjproducenter tager mere hensyn til sensitive børn end andre. Derfor formoder vi, at du gerne vil vide, hvilke mærker der er de bedste i forhold til det komfortmæssige aspekt.

JohaJoha er et af de brands, man ikke kan komme uden om, når det kommer til komfortabelt børnetøj. Denne danske producent står nemlig bag noget af det mest komfortable tøj til børn på markedet. Det er for eksempel oplagt at kigge nærmere på deres store kollektion af uldtøj. En god pasform og en sublim komfort er noget af det, som kendetegner det danskudviklede tøj.

KatvigKatvig og deres børnetøj af økologisk bomuld er også et fremragende valg. Om du er på udkig efter nyt tøj til en baby eller et større barn, vil dette brand være et godt bud. Tøjet er af rigtig høj kvalitet og forhandles i øvrigt til priser, hvor alle børnefamilier kan være med. Shop deres tøj og giv dit barn komforten tilbage.

Joha og Katvig er to gode bud, men om det er klogest at vælge det ene eller andet mærke, vil vi lade dig om at vurdere. Det er nemlig langt hen ad vejen en smagssag. Skal du købe kvalitetstøj til budgetpris, anbefaler vi dig at lægge vejen forbi vores outlet.

 

Børn med sensitiv hud skal bruge tøj af god kvalitet

 

Tip: Tag dit større barn med på råd

Ikke alle børn er lige glade for shopping og lange gåture på strøget, men det er ikke desto mindre en god idé at tage sit sensitive barn med på råd i forhold til tøjvalg. Skal du købe tøj uden at rådføre dig med dit barn, skal du i hvert fald være sikker på, at intet i tøjet vil kunne genere dit barn. I den anledning skal du naturligvis være opmærksom på selve materialet samt evt. mærker og syninger i tøjet. Der skal ikke ret meget til for at genere børn med sensitiv hud, hvorfor du er nødt til at tage hensyn til alt, selv de helt små ting.

Man løber selvfølgelig en risiko ved at købe børnetøj til sensitive børn på nettet, idet børnene ikke altid kan prøve tøjet før køb. Dog er det naturligvis muligt at returnere tøjet, hvis det mod forventning ikke falder i barnets smag. Hos ugleunger.dk byder vi på 30 dages fuld returret – så er der god tid til at teste tøjet på alle parametre. Du kan nemt og hurtigt købe et returlabel, hvis det skulle blive aktuelt.

Brug for vejledning og sparring?

Som erfaren forhandler af børnetøj har vi en dyb indsigt i alle vores produkter, hvorfor vi kan bidrage med vejledning og sparring. Denne mulighed kan du med fordel benytte dig af, hvis du har svært ved at vurdere, hvilket tøj der vil passe bedst til dit sensitive barn. Kontakt os gerne via telefon eller e-mail, hvis du har spørgsmål til vores produkter.